Bakkerij en weeshuis project Burundi.

Bakkerij en weeshuis project Burundi.  Zie ook de eigen website van de stichting: www.broodvoorweeskinderen.nl

Er zijn plannen gemaakt voor een nieuw op te zetten bakkerijproject in Burundi. We hebben geleerd hebben van onze andere projecten in Burundi. Voor het slagen van een project is een goede elektriciteits-voorziening onmisbaar. Dit is dan ook een van de redenen dat we gekozen hebben voor de aanvraag van het Karusi Hospital in Karusi. Ook kennen we de directeur/arts ook al heel wat jaren. Daarbij wordt in het plattelandsziekenhuis aan de patiënten geen eten verstrekt. Hiervoor hebben ze geen mogelijkheden voor bereiding en ook niet het benodigde geld. De familie moet zorgdragen voor het voeden van de patiënt. In de streek waar het ziekenhuis gehuisvest is gevarieerd voedsel moeilijk verkrijgbaar. Een bakkerij zou een geweldige uitkomst bieden.

In mei 2019 zijn wij op de locatie geweest. Dick Gouda, onze electroman, heeft op de locatie gekeken naar de capaciteitsmogelijkheden en een elektriciteitstekening gemaakt. De aanpassing zijn inmiddels uitgevoerd. Bij stroomuitval hebben de aanwezige aggregaten voldoende capaciteit om de benodigde stroom op te wekken.

Realisatie van een bakkerij binnen het ziekenhuis gaat qua planning anders dan in Nederland. Het regelmatig contact hebben met bijv de regering hierover is belangrijk. Afgelopen mei hebben we de minister van gezondheid over het project gesproken. Er zijn diverse afspraken gemaakt om zo goed mogelijk te kunnen starten.

Eind september 2019 wordt een container met spullen verstuurd naar Burundi. Omdat de bakkerij gevestigd wordt in een ziekenhuis worden ook materialen voor in het ziekenhuis verscheept, waaronder medische apparatuur en 6 complete bedden met de daarbij behorende uitrusting.

Eind november 2019 hopen wij weer naar Burundi te gaan om dit bakkerijproject op te starten.

Het is belangrijk om te situatie blijvend te kunnen verbeteren. Dit doen we door jongeren te leren brood bakken, om zo de bevolking van brood te kunnen voorzien.

Door de geweldige steun van particulieren, kerken en bedrijven wordt het telkens weer mogelijk gemaakt om door te gaan met ons werk in Burundi. Doordat wijzelf onze reis en verblijfskosten betalen, gaat al het geschonkene naar het project.